A doua parte a anului deschisă pentru finantari nerambursabile pentru cercetare și inovare

A doua parte a anului deschisă pentru finantari nerambursabile pentru cercetare și inovare

A doua parte a anului deschisă pentru finantari nerambursabile pentru cercetare și inovare

Comments Off on A doua parte a anului deschisă pentru finantari nerambursabile pentru cercetare și inovare

Foarte mulţi antreprenori aflaţi la început de drum îşi doresc să îşi deschidă o afacere proprie. Mulţi dintre ei îşi creionează înainte de a îşi deschide afacerea un plan şi un model pentru a nu întâmpina probleme. Alţii însă, consideră că există mult prea multe costuri la mijloc şi renunţă la visul lor. Totuşi, cei aflaţi la început de drum pot apela la fonduri Europene nerambursabile chiar şi în cea de-a doua parte a anului sau la începutul lui 2022. Modalitatea de accesare și cerințele impuse urmează sa fie dezbatute in următorul articol.

Fondurile Europene nerambursabile alocate pentru domeniile de cercetare și inovare

Fondurile Europene care pot să fie revendicate de aplicanți ating praguri de peste 15 milioane de euro pentru domeniile de cercetare și inovare. Banii se vor acorda conform granturilor sau a investițiilor de capital cu EIC Accelerator Open sau EIC Accelerator Challenge. Pentru o înţelegere completă a acestor termeni şi o trecere în revistă a ceea ce înseamnă topicul, este recomandată vizionarea unor webinarii pentru fonduri europene.

Fondul EIC poate să dea între o jumătate de milion de euro sau 15 milioane de euro companiilor care vor fi selecționate pentru EIC Accelerator Open. Procesul de alegere este extraordinar de competitiv şi ține de criterii stricte, atent dezvoltate și verificate de specialişti. Acelaşi lucru se aplică şi pentru EIC Accelerator Challenge. La finalul verificărilor comisia directorilor EIC formată din Kerstin Jorna, Philippe Salpetier Hermann Hauser, Laurie-Ann Talekart şi Jean-David Malo este cea care va decide către cine se vor împărţi banii alocaţi noilor afaceri.

Este de reținut că acest tip de fonduri sunt gestionate de Comisia Europeană alături de toate statele europene participante. Acestea fac parte din fondurile ESI (Fonduri Structurale și Investiții Europene) și cuprind mai multe domenii precum cercetare, inovare, tehnologie digitală, economii cu emisii de carbon scăzute, resurse naturale și chiar și întreprinderi mici.

În cazul în care vor exista antreprenori care au întrebări legate de modul de aplicare, neclarități sau vor sa afle mai multe detalii legate de fondurile europene nerambursabile pentru anul 2021 se poate contacta Fondul EIC. Procesul include completarea unui formular tip către adresa oficială investments@eicfund.eu.

EIC Accelerator cel mai important instrument de finanțare

EIC Accelerator este probabil unul din cele mai importante instrumente de finanțare pentru toți antreprenorii. Misiunea sa este de a simplifica fostele proceduri complicate de accesare a fondurilor europene printr-un sistem simplu de cereri. Dacă în anii trecuți se cereau tot felul de formulare și deplasări, acum totul se poate preda în mod tehnologizat, pe platforma oficială EIC.

De asemenea, EIC Accelerator face parte din programul Horizon Europe şi este deschis pentru un grup specific/persoane fizice specifice. Mai multe detalii legate de acest subiect vor fi dezbătute şi devoalate în secțiunea următoare, unde se va pune accentul pe partea de eligibilitate şi cerinţe pentru aplicare.

Eligibilitate și cerințe speciale pentru aplicare

Antreprenorii pot accesa site-ul oficial EIC pentru a descoperi ghidul complet, pașii pe care orice persoană trebuie să îi urmeze pentru a îşi depune propunerile. Doar cei care vor respecta cerințele impuse de EIC vor fi selecţionaţi şi vor putea accesa fondurile nerambursabile disponibile. Mai întâi, aplicantul trebuie să se înregistreze pe pagina specială pentru finanţare şi să obţină un cod de 9 cifre atribuit lui/ei. Există 5 pași principali pentru completarea acestui procedeu.

  • Pasul 1 – Descoperirea și diagnosticarea modulelor
  • Pasul 2 – Aplicare scurtă care a consta în anumite date personale, acronim și scurt rezumat al afacerii propuse
  • Pasul 3 – Dacă propunerea a fost aprobată de la pasul 2, aplicantul trebuie să prepare planul complet în maxim 12 luni
  • Pasul 4 – Predarea aplicaţiei şi evaluarea acesteia de profesionişti din domenii diversificate
  • Pasul 5 – Cei care trec de toţi paşii vor fi chemaţi la un interviu

Conform regulamentului, singurii care pot să aplice pentru fondurile nerambursabile sunt persoanele fizice din UE care îşi vor dori să deschidă o mică întreprindere sau chiar un IMM. Condiţia de baza fiind că viitoarea întreprindere să aibă o capitalizare de piaţă medie. Lista celor acceptaţi va continua cu IMM-urile care au doar o filială deschisă sau întreprinderile care sunt deja existente şi nu au mai mult de 500 de angajaţi.

Pentru că există foarte multe persoane care îşi doresc să dezvolte un business în domeniul cercetării şi al inovării, foarte multe canale de social media şi chiar și YouTube oferă un set întreg de video-uri informative despre acest topic. Este recomandat antreprenorilor noi să vizioneze şi să asculte cu atenţie părerile şi paşii ce trebuie respectaţi înainte de a aplica. Astfel, se pot acumula noi cunoştinţe care nu sunt doar informative, pe cât sunt de ajutătoare în procesul de aplicare pentru fondurile Europene.

Fondurile alocate pentru domeniul de cercetare şi inovare pot să fie accesate până în luna octombrie pe data de 6, însă acestea vor continua şi în anul următor. Dacă viitori antreprenori vor lua cu pas cu pas acest proces şi vor intra cu propuneri inovative, practice şi revoluţionare vor avea şanse foarte mari în accesarea fondurilor europene nerambursabile.

Alexandru

Related Posts

Idei de afaceri ieftine în 2021

Comments Off on Idei de afaceri ieftine în 2021

Este profitabilă sau nu investiţia în imobiliare în România

Comments Off on Este profitabilă sau nu investiţia în imobiliare în România

Bun venit!

Comments Off on Bun venit!

Create Account



Log In Your Account